BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 22 October 2011

long story............

dah bape hari xjenguk blog ni..mcm dah lame je ak tinggalkan..tapi bile dikire baru 6hari..tapi dlm 6hari ni la mcm2 telah terjadi..hehehe..bunyi mcm byk cite je kn3??meh i ingat balik pe dah jadi selama beberapa hari ni..


first,my little mis shira nak tukar no baru..ala....ni sume gara2 abg die la,beri pengaruh tukar no kpd u-mobile..oh no..susahla i nk contact u..i dahla xde duit nak beli phone byk2..tukar no??hehehe..xleh la yunk..i syg sgt no i gune skg ni tau..dah lame no tu bersama dgn i..since form 5 lg..adik i yg cari no tu..my little mis shira,jgn lupe bg tau abg syg u tau..cian die nanti.. ;)


second, i beli kasut baru time weekend lepas..hikhikhik..alahai,i beli baru coz kasut lame i dah berlubang tapaknye tu ha..xcaye leh dtg rumah kedua ku di tingkat 12 ok utk lihat sendiri..hehehe..bile hujan,habis banjir tau kasut i..basah sarung kaki i..tapi kan, i buat perubahan tau dlm memakai kasut utk sem ni..i pakai wedges n high-heels..hehehe..tpi xbmaksud i lupekan kasut sarung kilat2 yg i suke tu..mcm2 pendapat,luahan i dgr..xpela,baik ke,buruk ke,i terima je..asalkan i xseksi pergi ke kelas.. :P


third,cite yg ni berkaitan dgn cite kawin yg lpas..bkaitan x ye?agak la kn..i xingat hari ape i pergi umah cik uya n cik niza,cik lyn pun ade..tapi yg pasti pg bute time tu..cite punye cite,kluar cite pasal laki..my taste dkt laki??skg ni i xtau la,pintu ni masih terbuka atau trtutup..bila dtnye.i jwb:
i xnk yg hensem
i nk yg berkereta
i nk biase2 je
:)

tapi sebenarnye ade mksud tertentu tau..lgpun sape la i ni kan nk memilih..i cume wanita biase yg sgt2 la byk silapnye..huhh,pg2 cmni kan,timbul keinsafan diri..ok, enough, nanti i nangis..hehehe..sambung balik k..i xnk yg hensem sbb i tau susah nk jage laki hnsem ni..laki tu akan jadi lebih cerewet drpd i..i xnk brkereta??pmpuan skg tercari2 yg brkereta,tapi i plak?bkn i trus reject kalau laki tu ade kreta..hehe..mksud i,kalau laki tu xde kereta pun xpe buat mase skg..nanti dah ade ank,barula beli..xla mbazir wktu single lg ni..leh simpan duit byk2..tu mksud i..insyaallah...tapi,i nak die ade own property ok..die ade simpanan yg tetap dan kedudukan kewangan yg stabil..like my mom n my dad..mreka brsatu pd usia my mom 27 n dad 30..alhamdulillah,sbb tu la ank2 mreka tmsuk i masih leh mkn sdap smpai skg..love both of u so much!! :") pe pun,i mcari seorg laki yg betul2 boleh terima diri i seikhlas hatinye..kalau boleh,i nk cm cik matul kate, ''kalau ade seorg laki trus suke sy,sy akn sruh trus die masuk minang,tu pun kalau laki tu berani''.. ;)


hushh..pnjg betul i mbebel pg2 ni..ok,ni yg terakhir..hobi baru i yg xbrmanfaat :) nk tau x??i skg ber'chatting' kt ym plak..drpd i trpengaruh??sape lg kalau bkn dr rumah cik2 kat ats tadi..mcm2 org,mcm2 ragam,mcm2 la i jmpe..yg xberkenan atau yg mgarut bkn2 tu,i terus spam!!hahaha..ok,dipendekkan cite..skg ni i kerap msg dgn 2org ni..stakat ni ok,nice person..tpi xtau la akn dtg kan..latar belakang ok,not bad..dua2 pnh study n skg dah keje..umur??agk2 sndiri la ye..hikhikhik..xleh nk cite lebih2 coz i baru kenal dieorg ni..ckupla knal dieorg ni dulu..xnk ramai2.. :)


ok la kengkawan..pnat dah i brcerita melalui laman ni..hehehe..dah dkt pkul3??ntah pukul bape esok nk bngun.. ;) daaa....


*sorg tu sgt2 care..sorg tu kate i ni mature.. ;P

Sunday, 16 October 2011

mmg la seronok tadi kan..g jalan2,g shopping dgn aini mustakim..beli la sepasang kasut satu..padahal dah beli wedges smlm nye dgn mia n umie..fuhhh..kopak duit ak..lum duit topup lg..lpas balik g jusco,g plak jonker walk..penat nye la..tapi rase puas g kuar..xla terperap dlm bilik je..maafla kwn2 yg lain..xajak pun..kami jln bdua je..hehehe...


bile dh pg2 buta cmni..bkn mlm lg dah..ak xtido2 lg..wt assgment xsiap2..huhuhu..pastu call la 'mber'..rindu nk bcerita + msg ku yg xbrbls..tibe2 diingatkn balik ex lame..aduh..mmg la ak kalah dgn perasaan ni kn..dgn 'mber' tu leh gelak2 lg..tapi bile dah hbis bgayut,btmbh perit la hati ni..sedihnye la..


bile tgk fb,tringat 'mber' ni..untung kn sape dpt die..sgt baik..terlintas~~~
laki baik utk pmpuan baik je..ak xrase cm tu pun..ak rase ak ni jahat sgt..i'm bad girl :"(
''siapalah yg boleh terima kekurangan diriku ini''
tu la ayt yg slalu bgema dlm fkiran,hati,jiwa ak..


lg berkecamuk layan lagu shila amzah
''patah seribu''
hati ak ni bkn patah seribu dah
patah berjuta2
hikhikhik


*pe pun yg dah berlaku..berserah jela..mcm rela dlm keterpaksaan..xnk la cmtu..betul2 nak kn keredhaan drpd dlm hati ini..kalau ade,ade la..kalau xde,nk wt cmne.. :)

Saturday, 15 October 2011

institusi kekeluargaan islam ;)

hehehe..tibe2 rase nak kawin plak kn..bile bace buku dan artikel utk presentation minggu depan..ade2 je ak ni..elok2 buat assigment HRM,tibe2 leh teringat yg ak kne presentation next week utk kelas IK ni..tajuk yg ak pilih: HAK DAN KEWAJIPAN BERSAMA..

ak pun g la search kat internet..sbenarnye ak ade gak bwk 1buku ni dr rumah..bace la kejap..ade satu perasaan aneh mnyelinap..oh mama!sy mahu kawin!!!hahaha..diri pun xlengkap,calon pun xde,ade hati nk kawin..weekkk..tibe2 teringat slh sorg sahabat ni..ak doakan die dgn ehem2 nye smpai la hajat ke arah itu.. =)

hurmm..lecturer nak student bercakap secara spontan..pe la yg ak akn cakap nanti ye..huhuhu..xpe2,ak akn wt yg tbaik..aja aja fighting!!chaiyok2!!




*xsiap gak assigment ak cmni... ;P

~hati ini~

ok,bile ak bace post ko tu..ak btul2 terase beb..ko bkn xtau ak sape?ak ni stalker!tlong la..ak ngaku ak cemburu..drpd dulu ak xsuke ko kwn dgn die..ak msg ko xbls,die leh plak ko bls kn..ak ni sape slama ni dlm hati ko??ak punye la sygkn ko,jage ko baik2..kalau rase ak ni nyusahkan,kongkong ko,ok fine..tapi tolong bg tau ak..so,xde la ak thegeh2 kt ko lg..ak xernah merendah2kan ko..ak layan n anggap sume same je..eh,jgnla gune alasan ak ni study,bz la wt sbg pelindung diri..kalau ak ni dah syok sgt dgn dunia ak kt melaka ni,xdenye ak  msg ko..tu ha,gmbr2 ko masih ade ok..sampai bile2 pun ak msih pentingkn diri ko..ak taula ak xleh ganti tmpt org lain yg dulu2 kala..kalau ak leh terima baik buruk ko,xkanla ko dah xsnggup dgn kerenah ak..ak rase skg ak dah xcm dulu..kalau ak wt slh,tolongla nasihatkan ak..jgnla xpedulikan ak mcm ni..ntahla beb,ak xmampu wt pape lg..ak xnk mrh2 cm dulu..biarla segala2 nye tercatat kt sini je..sape ak dlm hati ko,ko sorg n Allah SWT je tau..pe pun thanks tau sbb slama ko rapat dgn ak,ko bertahan dgn ragam ak yg pelbagai..ak hargai sgt2..skg,ak redha..ko pun ade kehidupan ko sendiri..smpai bile ak nak kongkong hidup ko kan..cuma ak brharap ko tau jage diri baik2.. :)



















*pe pun bkn utk konon nye seorg kekasih..hehehehe

Wednesday, 12 October 2011

pelik ke ak skg ni?? mungkin disebabkn perubahan sikap menjadi lebih baik mbuatkan ianya nampak pelik di mata orang lain.. dah jadi baik ke? heheheh.. kawan kelas ku mula merepek dan merapu yg bukan2.. sape? ummul qais la! ataupun name pnggilan die moon.. fly me to the moon~ hikhikhik... nyanyi seketika..

sejak smlm, eh jap..bukan,sejak 10hb oct 2011 die mengatakan sedemikian rupa.. konon2 nye perubahan sikap ak ni menampakkn tanda2 nak pergi~ pergi ke mane? pergi tinggalkan sume utk selama2 nye.. eh,jgn la gitu moon.. xde pape la.. cuma cik aifaa ingin berubah menjadi lebih baik utk menempuhi kehidupan akan datang dengan lebih baik.. xsalahkan ak buat mcm tu?

insyaallah jika dipanjangkan umur la kan.. bab yg moon katekan tu, bukan ak xpnah fikirkan.. kite hidup sbg manusia harus fikirkan pasal kematian.. jap,kwn2 betul ke harus? ke wajib? xpela,pe pun mmg kite perlu memikirkannye.. masa tu lah kite akan sedar betapa kerdilnye kite ni kan..ak berdoa agar masih dipanjangkan umur kerna ak belum bersedia utk ke arah itu..

pe pun terima kasih xterhingga pd sahabat dan kawan2 yang mengambil berat ttg diriku.. betul2 menghargainya.. masih ade yg sayangkan ak rupenye selain drpd die.. eh2,jgn la touching2.. hehehe.. sayang korg lebih la.. :)

Tuesday, 11 October 2011

ALHAMDULILLAH =')

ade sebahagian kwn2 berkata
ak dah lain skg
lebih berdikari la..
lebih pandai kawal emosi la..
ape pun terima kasih xterhingga
lagi2 buat shbt2 dan kwn2 yg sentiasa
beri sokongan dan sentiasa disisi..

kalau itula yg dieorg nampak
syukur sgt2
sentiasa mencuba
utk menjadi lebih baik
''step by step''

sayang kamu semua...


Monday, 10 October 2011

:"(

YA ALLAH..
ANDAI DIA BUKAN MILIKKU
KAU JAUHKANLAH SEGALA TENTANGNYE
TERHADAP DIRIKU
JIKA BETUL DIA MILIKKU
DEKATKANLAH KAMI
BERKATILAH HUBUNGAN KAMI
HIASILAH DIRI KAMI 
DENGAN KEMANISAN IMAN
HANYA UNTUKMU
HINDARKANLAH DIRI KAMI DENGAN KEMAKSIATAN LALU..
AKUBERSERAH SEGALANYE KEPADAMU
KERNA
ENGKAU MAHA MENGETAHUI..

Sunday, 9 October 2011

teringat..rindu ke?? :(

perhatian!!!
haruman yg bernama ROMANO (CLASSIC)
dilarang sama sekali dipakai oleh awk2
yg bernama lelaki...

sbbnye..























nanti aku teringatkan org tu.. 
:'(



sahabat terbaik ;)

satu hari ni,duk terperap je dlm bilik..satu hari ni gak xmkn lgsung..baru tdi mkn
MAKAN LEWAT MALAM..mmg trbaik!!cmne nk kurus cmni..hihihi..mmg boring la 1hari ni..
menghadap fb,wat assigment,cari bahan utk presentation
tu jela..tapi bila dah mlm ni,ade hot story plak.. ;)

sedang asyik mhadap fb,tnmpk shbt ksygn online
then,i tegurla die..dah lme xdgr cite kn..
dr gaya msg mcm ade problem plak die ni
bile dtanye,xnk ckp..jpn yg die bg: ENTAHLA

hei shbt!!u tau x,moody u tu i terasa tau,smpai sini..
i pun ikut moody..kite dh knal antra satu sma lain kn..
wpun xla lame mane,tpi cukupla utk sy kenali siapa awk..
hehehe..konon2 je..

chat skejap je,xpela,die xnk mgaku pe yg kusut dlm fkiran die...
die kate: kalau ko ade pape,msg o call la die
eh,jap!
sape yg ade problem skg ni..cepuk kang!
i xtenteram la u..u kan shbt i yg tbaik dr ladang
kalau u moody,i pun moody la..
habis chat dgn die je,ape lg..
ak trus call...wpun krdit xbyk..

die ni gne CELCOM, ak ni gne MAXIS
tpi kn...sejak brshbt dgn die,ak xksah pun
sbb....sblm ni bile fkiran ak kusut,die xksah pun tmankn ak..
slalu call o msg
tu ak stg sgt shbt sorg ni..
hehehe..kalau die bace msti malu2

ak pun call la die..hey u!!
u ni nape sbnrnye,moody je..
die kate XDE PAPE, NTAHLA..
jgn nk tipu la u..i tau u ade something yg bserabut tu..
puas i pujuk tau
akhirnye die pun bukak la kisah..

pendekkn kisah die..
mslh EX2 die rupenye..
bkn EX tau, tpi EX2
double tu
menandakan die ni mmg la hebat,sblm ni rmai tuttt..
huhuhu..bkn calang2 org sumenye

mule2 dgr suare die yg cm AYAM BERAK KAPUR tu..
aduhai..u jgn la cmtu..
bile dah bgayut ntah bpe lme smpai krditku habis...
die plak call balik
smbung bcerita
bile die mluahkn smua,cerita pasal tutt skg..
bgelak ketawa,,barula ak lega..
u tau x??i lega tau shbt i sorg ni dah leh gelak2
ceria suara die bile die imbas kenangan die dgn tutt die skg..

HAPPY nye..cmtu la u..
u jgnla SEGAN2 dgn i..
kite kn bshbt,mslh u,mslh i gak..
SHARING IS CARING
kn3???? ;)

lenkali u xpyhla ucap THANKS
sbb shbt sejati xpnh mgharapkan pktaan tu..
sob..sob..tibe2 rase touching plak.. :')
i rase cukup BERUNTUNG, ckup BERTUAH sgt2
dpt mjadi SAHABAT u.. ;)


Saturday, 8 October 2011

permulaan baru ;)

hahaha..
nak mengaku awal2 ni..
ak mmg la xreti pasal wat blog ni..
lembab sungguh!

ape pun terima kasih byk2 pada
Lyn Dayana
sbb die la yg tolong ak wat blog ni..
hehehe
i syg lebih la kt u! :)

mesti pelik,tibe2 je wujud blog ni..
smua gara2 Anna Farhana la
satu ptg bace blog die
ter'touching' plak.. :(
teringin gak mcm die
ade 'diari public elektronik'
hehehe..
nama baru..suke2 je kn??

buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
sy budak baru blajar,
kalau salah tolong tunjukkan..

:)

pembuka baru...

assalamualaikum....